Top menu

Ridklubben Udden » Anläggning » Ridytor

Submenu

Ridytor

På denna sida kan du läsa om Uddens olika ridytor, både ridhus, ridbanor och terrängbanor.

Ridhus

Vi har två ridhus som ligger i anslutning till varandra och möjliggör därför flexibel användning. Stora ridhuset är 22x72 meter och lilla är 20x40 meter. Vid tävlingar brukar lilla ridhuset användas till framridning och stora ridhuset till själva tävlingen.

Stora ridhuset

Stora ridhuset

Längs med stora ridhuset finns en väl tilltagen läktare, hinderbod och domartorn. Vid stora läktaren har vi också en filial till kafeterian. Vid större tävlingar serveras här korv och fika.

På baksidan av ridhuset finns en entré som är anpassad för barnvagnar, rullstolar med mera.Genom denna entré når du också enkelt vår kafeteria om du har lite svårt med trappor.

Lilla ridhuset

Lilla ridhuset

Lilla ridhuset ligger i vinkel mot det stora ridhuset och kan vid behov förlängas till 60 meter. På kortsidan av ridhuset ligger vår trevliga kafeteria med utsikt mot manegen. Lilla ridhuset används ofta som framridningsbana vid tävlingar.

 

 

Ridbanor

Ridbanan runt ridhusen

Ridbanan runt stora och lilla ridhuset

Uddens fyra grusridbanor gör att en mängd olika aktiviteter kan genomföras samtidigt. Kring ridhuset finns två ridbanor, varav den ena för närvarande också har belysning. Vid ridbanan vid lilla ridhuset (se bild) finns den så kallade "Järnhästen" där både stora och små barn brukar klättra och leka av hjärtans lust. Intill ridbanan finns också en rökruta. I övrigt är hela anläggningen rökfri!

Ridbanan på baksidan av stora ridhuset används också till parkering vid träning och tävling. Inga hästtransporter får parkeras på innergården. I anslutning till ridbanan finns några stigar med små utmaningar för hästarna såsom små stockar att hoppa över, kulle att klättra upp- och nedför på och en vattengrav att vada genom.

Lilla grusridbanan

Lilla grusridbanan

Lilla ridbanan befinner sig bakom maskinhallen (se anläggningsskiss). Ridbanan har belysning och har måtten 20x60 meter. Banan används ofta till framhoppning vid hopptävlingar på stora ridbanan.

Stora grusridbanan

Stora grusridbanan

Stora ridbanan ligger på andra sidan vägen, mitt emot lilla ridbanan med storlek 45x62. Den brukar användas vid hoppningen på Superhelgen.

 

Terrängbanor - fälttävlansbanor

Ridklubben Udden har två välutrustade terrängbanor. De flesta träningarna rids på den bana som sträcker sig över Mellangärdet och Sjöfältet. På denna bana går tävlingsklasserna "debutant" och "lätt" för ponny samt 0,90 och 1,00 m för häst. Sjöfältet ligger alldeles vid havet. Ett vattenhinder med många kombinationsmöjligheter ligger vid strandkanten.

Terrängbanan

Terrängbanan på Sjöfältet vid havet

Sandgärdet, Bråtlandet och Landåkern går de en- och tvåstjärninga banorna. Vattenhindren som hör till dessa banor är byggda vid och i ån som rinner genom området.

Det är ett omfattande arbete som är nedlagt på fälttävlansbanorna. Var rädd om dem!

Se anläggningsskiss för att hitta till terrängbanorna.

Se anläggningsregler för att informera dig om säkerhetsregler med mera.

Ridhusregler och utomhusregler

Här kommer vi att lägga ut information om vilka regler som gäller på Uddens ridytor.

Adress: Törnerums Gård, 395 95 Rockneby, Telefon kontoret: 0480-662 02, Telefon stallet: 0480-663 63